Choklad!

Mina barn delade sin dröm med sin mamma. Ett kakaoträd där de största chokladdropparna som någonsin skådats dinglade som julgranspynt från grenarna!

Sen öppnade vi dom.

Ur Wikipedia: “Bönorna bereds genom att de först får fermenteras i ett till sex dygn varefter de torkas och rostas. Efter avsvalning krossas bönorna och skalet som lossnat blåses bort med varmluft. Bönorna valsas och ombildas till kakaomassa som varmpressas vid cirka 70°. Vid pressningen avskiljs en nästan klar vätska som stelnar vid 32° till kakaosmör. Detta används till vit choklad och återförs i varierande grad till kakaomassan vid annan chokladframställning.”

Jahopp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

on “Choklad!
5 Comments on “Choklad!
  1. Å vad underbart med stora chokladdroppar! Kul att höra om beredningen, men jag vidhåller min önskedröm om att kunna plocka FÄRDIGA chokladdroppar direkt från träd! Den delar jag med dina barn och med dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweet Captcha