En dag på IT-vischan

Föreställ dig att det tar fem försök innan det säger pling och du bli uppkopplad på Internet. Föreställ dig sedan att det inte går att öppna sidan. Föreställ dig där efter att det tar tre minuter att koppla ner dig igen för att kunna byta inställningar från 3G (som uppenbarligen inte fungerar idag) till 2G-nätet. Tänk dig sedan att det tar tre försök att bli uppkopplad på 2G-nätet. Föreställ dig sedan att det tar 3 minuter innan startsidan laddas. Tänk dig sedan att det tar 5 minuter innan du kommer in på din blogg. Föreställ dig att allting inte laddas ordentligt, så att du till exempel inte kan se kommentarerna och att det finns ett rött kryss i hörnet där du lagt in en fin bild. Tänk sedan att du klickar på nytt inlägg och sidan blir vit och säger att den inte kan visas. Tänk dig att täckningspinnarna på 2G-nätet försvunnit. Tänk dig att göra om hela proceduren med att byta till 3G-nät. Och föreställ dig sedan att när du väl lyckats klicka fram nytt inlägg och du sitter med kaffe och ska börja mysskriva, att det kommit grus under A-tangenten så att den inte funkar. Föreställ dig att leta upp en avbitartång och knipsa av en bit ståltråd som du försöker lirka bort gruset med. Föreställ dig att det inte går. Föreställ dig sedan att kötta bort gruset så att det hamnar under Q-tangenten istället. Föreställ dig sedan att A-tangenten funkar skitbra igen, och att du blir glad, och att du gör mer kaffe, en hel härlig termos. Tänk sedan att det kommer en liten människa och säger: Mamma, nu har jag gjort läxan. Ge mig datorn så jag kan rita, du lovade. Föreställ dig sedan en vis och snusförnuftig person som säger:Men Julia, det är absolut ingen mening att bli arg på datorer. Var istället glad för att du överhuvudtaget HAR en dator. Och ännu mer, var glad att du HAR Internet. Fatta, vilken ynnest egentligen, du är den ENDA som har Internet i HELA Allmänningen!! Föreställ dig INTE att ge denna personen en stor smäll. Bara gör det!

(Nej, gör inte det. Tag istället ett kollegieblock och en penna, lägg dig i en hängmatta och dröm dig bort till en tid av mjukt blyertsrassel mot papper, av stora tankar på fladdrande ark……..

…..av sönderbitna blyertspennor, av oläsbara krumelurer, skrivkramp och en liten fesen och surmulen tanke som fladdrar iväg med vinden bortåt bergen. Jag lovar, hur dåligt Internet än funkar när du väl kommer till, så kommer det vara underbart i jämförelse!).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

on “En dag på IT-vischan
One Comment on “En dag på IT-vischan
  1. Stephen: I’m interested in your Letters in the Mail subscription. I’m a high school English teacher, and that i believed this may possibly be a fantastic way to obtain my students to write responding to the letters. On the other hand, We have to be certain that the topics on the letters might be appropriate for my students 9, 10, and 11th graders. Will you please comment on what the topics are going to be in general? Thanks.

Comments are closed.