by
on
under
tagged
Permalink

Tack alkohol

Högsäsongen börjar gå mot till slut och vi hade den första lediga dagen på två månader igår. Och på lediga dagar finns det dom som super. Speciellt när man har folk som har semester på besök. Och allra mest då man inte varit full på ett helt år (nästan).
Jag började med att dricka en öl till ett skönt dopp i floden. Sen gick jag över till rom o cola för att värma mig efter det iskalla doppet. Sen blev det enbart rom eftersom colan tog slut. Och sen hittade någon en gammal vinare bakom kryddorna på hyllan och jag slutade där jag alltid hamnar – som självutnämd dancing queen på ett bord. Det var tyvärr gjort i plast och ganska skört efter mycket regn och stark bergssol. Jag var den enda som inte märkte när det sprack.
Exempel 1. Man ska inte romantisera fyllor. Supande är dåligt, särskilt om man är helt vuxen och ansvarsfull. Ta sönder möblemanget? Det passar väldigt dåligt in i bilden som hårt arbetande mamma. Och ska man gå o va bakis sen med barnen som vill leka och man själv bara vill ligga och dö? Dessutom går det att ha precis lika roligt utan sprit.
Exempel 2. Vissa fyllor är bra både för kropp och själ. Man skrattar så man får träningsvärk i käkarna och kommer ihåg att det är så himla befriande att dansa. Dagen efter går man och småskrattar och känner sig helt förälskad och lagar världens godaste och gräddigaste bakis-pasta och kopplar av så mycket att man kan göra något man aldrig annars gör med sina barn, kolla på en hel lång hjärndöd underbar film i soffan och sen göra nåt spännande tillsammans allihopa genom att hugga ner bambus bygga ett nytt och alldeles superfint bord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

on “Tack alkohol
14 Comments on “Tack alkohol
 1. Jag är glad att jag aldrig skrämt dig med mitt vänliga och belönande vindrickande!
  Du har koll! Du har glädje och förståelse, Du har min respekt! Bibeln, som jag ofta använder i mina slagsmål med korkskallar, säjer helt torrt att “vinet är nyttigt för Er hälsa”, eller kanske var det i “Floscoli del Nicolio”, skriven av en ,som jag hoppas, lärd munk,i mitt italienska femtonhundratal. Jag undviker gärna att nämna att jag hittade ett papper mitt i boken med en svensk fyllevisa som heter “Flickornas skål!” Vill någon veta hur verserna löper, så får ni leta själva! Jag och Dionysos tiger. För ovanlighetens skull. Skål Julia! Din pappa är stolt över Dig!

  • Skål själv snygging! Vad sägs om några glas vitt på &Vin nån sommar framöver? Du bjuder. Kram pappa!/Jullan

 2. Ni byggde ett helt nytt bord?! Blir sjukt impad här. En gång sa jag till min kille att jag skulle “snickra oss ett nytt soffbord”. Han skrattar än idag… (och nej, det blev inget nytt soffbord, eller det blev ett från ikea. Hehe).

  Mycket kloka tankar!

 3. Jäklar vad det måste ha gått vilt till! Hade varit skoj med bilder… ;)

  Själv super jag mig aldrig full längre, sedan ett gäng år tillbaka. För mig finns det bara dåliga fyllor :P

  • Ja. Jag kan inte lägga ut dom tyvärr. :).
   Visst, fyllors värde är ju verkligen individuellt. Själv har jag haft ganska många dåliga fyllor också (fast många bra också). Kram!
   /Julia

 4. Självutnämnd dancing queen och jag kunde riktigt se dig framför mig dansandes av hjärtans lust där på bordet. Tur att du inte skadade dig när bordet sprack. ;)

  Här blir det inga fyllor alls. Efter ett virus på balansnerven i ungdomen så går fyllor fetbort. Men det är inget jag sörjer. Efter att ha upplevt två månader utan balans dygnet runt så känns det helt ok att välja bort en fylla. ;)

  Ha det gott Julia och glöm inte visa en bild på ert nya fina bord. :)

  Kram Lotta

  • Precis. Att bli alltför full alltför ofta är ju inte särskilt bra för någon. Däremot är skönt att släppa loss ibland (fast det kan man ju göra ändå). Kram!/Julia

 5. Ha, ha – vilken underbar text. Jag gillar.
  Bra och dåliga berusningar finns det av många slag.Vinberusning, vårberusning, skrattberusning, sångberusning…….
  Men goda bakfyllor??? Nja. Jo kanske förresten. När man får ligga i sängen halva dagen med en god bok och bara mysa. Och det kan jag ju nu för tiden i och för sig.
  Hur som helst – kul!

  Men – jag kan heller inte kommentera på ditt senaste inlägg om gamla folkabussen. Något som hakat sig månne????

 6. Ron Viejo de Caldas? Eller Aguardiente kanske? En gång i en liten by kom dom med en stor kastrull med CHICHA i hällregnet. Trodde det var saft. Jisses hur den kvällen slutade.

Comments are closed.