Tiden

Det var tiden då jag flyttade in i en källare, med små fönster precis vid taket. Tre sängar i ett rum och tvättmaskin och lådor med avlagda kläder bredvid duschkabinen. Mina gamla fotoalbum i bokhyllan, och böcker jag älskat men nästan glömt. Röde Orm. Avalons dimmor. Teodor Ks vackraste titel – Kärleken.

Det var tiden då jag arbetade med flyktingskap – i Sverige för en gång skull. Kände mig sorgsen och meningsfull, mest meningsfull. Ganska ofta upprymd och tacksam. Även i det här landet behöver vi lära oss mycket och vi är lyckligt lottade ur den synvinkeln. Kunskapen flödar in över våra gränser. Hoppas vi blir fler som förstår hur viktigt det är att uppskatta den, öppna upp, försonas med vår rädsla.

Det var tiden då jag bestämde träff med gamla vänner utanför Tingshuset på kvällarna när barnen somnat. Smyga ut genom källardörren. Sitta och snacka på en bänk. Gå en promenad. Sitta på bänk igen. Smyga in.

Det var tiden då den här bloggen tog semester. Välbehövlig sådan, kan man nog säga, efter fyra långa år utan varken kompledigheter eller sjukdagar. Jag behövde förstå att jag saknat den.

Det var tiden då jag skrev på en bok mellan hallonbuskarna bakom garaget, gömd för omvärld och barn. Blott myggen hittade mig.

Det var tiden då sommaren aldrig kom. Trots myggen.

Det var en bra tid.

012c3650df8443c388d9ab148a5b6ef680440e5740

 

 

Tills bloggsemestern är slut kan man vända sig till Insta. Klicka HÄR om du inte redan följer. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

on “Tiden
4 Comments on “Tiden
    • <3 (jag längtar så mycket efter att träffa dig över en kopp! men det känns så mycket längre till Umeå än till Bogota... :)

  1. Jag har saknat dina blogginlägg men ser fram emot att läsa nästa bok! Jag har beställt novellen, den kommer med nästa Sverigebesök, så den har jag också att se fram emot. Så annorlunda att du inte är på Allmänningen i Colombia nu! Jag hoppas du skriver mer här om hur du har det i Sverige under tiden. Resten av tiden. Hur länge blir du i Sverige?

    • Tack för pepp Åsa! (Jag saknar också mina inlägg från Colombia…:)). Hoppas du gillar novellen. Vet ännu inte hur länge jag blir kvar. Kram!

Comments are closed.