Världens bästa bloggläsare

Jag blir sprudlande lycklig när jag idag kan konstatera att det finns 5300 svenska kronor i lekplatskassan! Idag har jag kollat på lite fler alternativ än det jag tittat ut. Jag funderar på vad man kan få om det inte går att samla in de 9500 kronorna, men också om jag skulle få in mer…. Det finns en hel uppsjö av färdigproducerade lekplatser och det är ju bra om vi kan få så mycket som möjligt för pengarna.

I Colombia görs ofta lekplatser i järn, som den här:

Jag tycker det känns som ett alldeles för hårt material för lek. Dessutom blir det lätt repor i lacken vilket gör att järnet på sikt rostar sönder och blir vasst o klätter-ovänligt. Trä är bättre tycker jag, som exempelvis denna lekplats, helt klassisk och vanlig.

Plast finns ju också, kombinerat med järn, men.. det hade nog sett lite malplacerat ut mitt ute på vischan. “Hej vi vill vara ett köpcentrum” typ. Vad tycker ni?

Mitt naturkofta-jag älskar lekparken nedan, helt byggd i Colombias eget supermaterial – bambusorten guadua. Kruxet är att alla bambusorter avskyr sol och regn som gör dom spröda som papper efter bara några år. I torr skugga med regelbunden imunisering för att hålla comejen-baggen borta håller det däremot i evigheter. I så fall hade man alltså behövt bygga till ett tak… och kanske en plastrutchkana, för det kan ju inte vara så kul att åka kana på uppskurna bambustänger hur snyggt det än ser ut?

Någon hojtade om underlag. Det finns ju särskilda mjuka ”mattor”, typ såna man springer på på idrottsarenor som gör att man inte slår sig om man skulle ramla eller en särskilt trillvänlig sand. Som tur väl är kan vi förmodligen lägga lekplatsen på en gräsplan, som ju är mjukt i sig självt.

Någon som har något mer tips på vad man ska tänka på såhär i lekplatsplanering? Vi är ju många som är med och bidrar så det hade varit skoj med era synpunkter!

Och tack till alla som lagt sin del till de hittills insamlade 5300 kronorna! Hur fett som helst!

Om någon mer vill bidra så går det fint att skriva till min mejl juliasvanberg@hotmail.com för kontouppgifter, sätta in bidrag via mitt donationskonto på Paypal (se högerkanten och klicka) eller helt enkelt sprida genom blogg, ansiktsbok, twitter och mun mot mun.

Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

on “Världens bästa bloggläsare
7 Comments on “Världens bästa bloggläsare
 1. Å den sista är ju skitfin, men hade man frågat min dotter så hade hon valt något i stil med köpcentrum-lekplatsen. :) Färger! Det blir bra hur det än blir. Det viktiga är ju att det bli av och barnen har nånstans att leka. Lycka till med resten av insamlingen.

 2. Fantastiskt kul! Heja på alla som vill vara med att bidra till en liten lekpark på Allmänningen!
  “Naturlekparken” är ju finast på ett sätt, men om den har dålig hållbarhet så kanske det inte är ett så bra alternativ. Jag tycker att du ska fråga runt lite bland barnen på Allmänningen. Och inte glömma att även de lite äldre barnen ska få något lockande. Något som jag tror är roligt är de där klätterställningarna i rep, som ju är populära här i Sverige. Och ett par gungor som blir lite fart i (alltså inte bara småbarnsgungor). Jag tycker nog att alternativ 2 ser rätt så kul ut!
  KRAM!!!!!

 3. Hurra, så himla fint!
  Jag tänker att ett av de viktigaste kriterierna måste nog vara hållbarhet. Jag gissar att kommunen inte är så intresserad av att stå för underhåll heller och då är det ju bra om det är grejer som inte rostar/ruttnar bort i första regnvädret.
  Kram!

 4. HEJ! Har flytt datorer och cyberspace ett tag och ser detta när jag är tillbaks! fantastiskt! kommer en slant från mig också inom kort! personligen gillar jag inte plastic köpcenter-stilen, men jag befarar att detta går bäst hem hos barn. Hade jag frågat Pia 7 år, hade hon definitivt sagt något med färg , jag hör av mig via mail ang. konto uppg osv. Lycka till Julia och andra berörda!! KRAM

  • Tack min Pia. Ja, Julia 7 år hade också gillat plastvarianten bäst. Helt klart. Får väl försöka vara lite politisk och hitta en mellanvariant för att inte komma på sin kant med någon … :). Superglad att du vill bidra! Vi hörs vännen! Kram!

Comments are closed.